Mert megérdemlik!

Mert megérdemlik!

Share this content.

Szöveg: Pécsváradi Antal
Szarvas – A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és a Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre mellszobrot kíván állítani egykori híres diákjainak. A szobrokat Lestyán-Goda János szobrászművész készíti el.

Ifjabb Boczkó Dániel 1848/49-es szabadsághős, a gimnázium pártfogója, Raffay Sándor bányai evangélikus egyházkerületi püspök, felsőházi tag, illetve dr. Melich János Corvin-láncos nyelvészprofesszor, felsőházi tag, a város díszpolgára számára szeretnének emléket állítani.

A szobrok elkészítését az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága, valamint Szarvas Város Önkormányzata támogatja.

A Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre köszönettel fogad további önkéntes felajánlásokat is a következő számlaszámon: 11733058-20001003. Az „üzenetmezőben kéretik feltüntetni: „Szoborkert”.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!