Mese az igazság Királyáról

Mese az igazság Királyáról

Share this content.

Szöveg: Tóth Károly. Fotó: Kóczán Krisztián
Sopron – Gonosz tündérek, király, királylány, ördög és próféták elevenedtek meg a soproni evangélikus templomban – konfirmációi vizsgát tartottak 2018. május 10-én.

A soproni evangélikus gyülekezet kétnyelvű közösség, a konfirmációra is két csoportban készülnek a fiatalok. Az idei évben németül tizenketten, magyarul harmincegyen.

A magyar csoport vizsgáját hagyományosan mennybemenetel ünnepének estéjén tartják. Idén Bence Imre budavári lelkész Mese az igazság Királyáról című színdarabját adták elő. A vándorokat hiába igyekezett megtéveszteni az ördög és a gonosz tündérek, mégis eljutottak az igazság várába a próféták igehirdetése, a Fiú áldozata és a két szentség révén. Mindeközben pedig a fiatalok sok mindent elmondtak a keresztény hit tartalmáról – sokunk reménye szerint nemcsak megtanult ismeretként, hanem hitvallásként is. Készülünk a pünkösdi kétnyelvű konfirmációra.

Címkék: Sopron - konfirmáció -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!