Messziről, de mégis közelről – Célhoz ért a segítség

Messziről, de mégis közelről – Célhoz ért a segítség

Share this content.

Szöveg: Balog Eszter, fotó: Dabas-Gyóni Evangélikus Egyházközség
Gyón – Dabas – Gyúró – Tordas – Mint arról korábban már hírt adtunk, villámárvíz okozott katasztrófaállapotot a Fejér megyei Gyúrón. A gyóni gyülekezet összefogott, és gyűjtést szervezett a katasztrófát szenvedett emberek számára. Alábbiakban Balog Eszter evangélikus lelkész számol be arról, hogy egy újabb akció keretében miként segítettek a rászorulóknak.

„Köszönjük szépen még egyszer! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen messziről is kapunk segítséget…” – fogalmazott az az evangélikus édesanya, akinek Horváth Gyula gyúrói polgármester és családom kíséretében átadtam a Gyóni Evangélikus Egyházközség céladományát.

Tájékoztatásul írom, hogy ennek az édesanyának és családjának tette lakhatatlanná a házát a villámárvíz, így ki kellett költözniük abból. Jelenleg a gyúrói katolikus parókián laknak.

Ottjártunkkor a család öt tagjából az édesanya volt otthon, két kis vidám gyermekével, viszont az édesanya arcán jól látható volt, mit is jelent az otthon, a családi fészek pusztulását egy nyugodtnak induló vasárnap délután egyik percről a másikra megélni. A jövőről kérdezve őt megtudtuk, hogy az öttagú család tervezi egy új ház felépítését, támogatással, hitellel, sok segítséggel. Egy fejezet lezárult, egy újabbnak kell elkezdődnie.

Sok más gyúrói lakos életében is most a legfőbb a kisebb-nagyobb károk rendbetétele, számukra is készültünk meglepetéssel.

Kőszegi Zoltán dabasi polgármester is segítséggel fordult a katasztrófa sújtotta területté nyilvánított falu felé. A dabasi önkormányzat is támogatást küldött a gyúrói villámárvíz károsultjainak megsegítésére. Horváth Gyula gyúrói polgármester szintén örömmel, hálával és köszönettel fogadta a támogatást, majd így szólt: „Szeretnék majd ellátogatni Dabasra, ha itt rendbe jöttek a dolgok."

Szeretettel várjuk polgármester urat, hogy megismerje Dabast és a gyülekezetünket! Valóban messziről jöttünk, de mégis közelről, hiszen Tordas, Dabas és Gyúró már nincs egymástól messze – lelkiekben biztosan nem.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!