Mezőberényben is megtartották a Nyitott templomok napját

Mezőberényben is megtartották a Nyitott templomok napját

Share this content.

Szöveg: Selmeczi Lajos Péter, fotó: Vrbovszki Szabolcs
Mezőberény – 2019. szeptember 14-én, szombaton a Mezőberény II. Kerületi tót/szlovák templom is csatlakozott az Ars Sacra Fesztivál keretein belül megrendezett „Nyitott templomok napja” programhoz.

A délutántól estig tartó időben különböző blokkokban vártuk a betérőket: Finta Gergely orgonaművész bemutatta, hogyan szól az orgona, majd élvezetes koncertet adott barokk zeneszerzők műveiből.

A zene után a líra kapott időt és teret, s a gyülekezet tagjai és a vendégek is elmondhatták kedves verseiket. A szavak után pedig a csendes meditáció percei következtek, hogy a nap vége felé legyen alkalom a visszatekintésre és mérlegkészítésre.

Végül pedig rövid áhítat zárta a napot és bocsátotta a résztvevőket Isten áldásával és békességgel otthonaikba.

Bízunk benne, hogy mindazok, akik eljöttek (függetlenül, hogy gyülekezeti tagként vagy csupán érdeklődőként) értékes időt töltöttek együtt, velünk, közöttünk...

Hála és köszönet minden résztvevőnek, közreműködőnek, legfőképpen pedig Istennek!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!