Mi lesz a program az online Szélrózsán?

Mi lesz a program az online Szélrózsán?

Share this content.

Forrás: Facbook.com / Szélrózsatalálkozó
Budapest – Mivel idén sajnos elmarad a Szélrózsa-találkozó, ezért a szervezők az eredeti Szélrózsa időpontjában (július 15. és 19. között) minden este egy videóval jelentkeznek. Az online alkalmakon követni fogják a találkozó megszokott vázát: áhítattal kezdenek, beszélgetéssel, nagyzenekari koncerttel, evangélikus zenekarok dalaival folytatják, és esti elcsendesedéssel zárják majd a napot. Mi is közöljük a programplakátot, hogy mindenki láthassa mindazokat a programokat, amikkel készülnek.

Mint ismeretes, az online Szélrózsa mottója az Annyi mindent hordozunk lesz és ezt a következő ézsaiási igeszakasz alapján választották: „A mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta.” (Ézs 53,4) Hisszük és tudjuk, hogy Jézus Krisztus elhordozta a vétkeinket, Isten pedig tenyerében hordja a mi egész teremtett világunkat! 

A szervezők abban reménykednek, hogy ifi-csoportok, baráti társaságok együtt nézik az esti, körülbelül másfél órás bejelentkezéseket, közösen idézik fel a szélrózsás hangulatot és gondolkodnak el azokon a tartalmakon. 

A mellékletből letölthetőek azok a segédanyagok, amelyek ehhez kapcsolódva tartalmaznak kérdéseket, feladatokat, imádságokat és mindazt, ami segítheti az áhitatokon, imameditációkban hallottakat. Biztosan építő lenne, ha kisebb közösségek együtt tudnák feldolgozni, reflektálni az igékre és a magyarázatokra is. Az anyagokat az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóinak köszönhetjük.

Adjuk hírül a találkozót és hívogassunk ezekre a különleges alkalmakra minél többeket!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Szereted a kvízeket? Úgy érzed mindent tudsz a Szélrózsáról? Akkor nyereményjátékunkat neked találtuk ki, ugyanis összeállítottunk egy 13+1 kérdésből álló kvízt, amelyet az igazán elhivatott Szélrózsázók tudnak csak kitölteni. A helyesen válaszolók között 3 db szélrózsás ajándékcsomagot és 1 db hetijegyet sorsolunk ki.

A kvízt ITT találod meg.

Sorsolás: 2020. július 15.

*Tekintettel az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendeletének 8. cikkében foglaltakra 16 év alattiak a nyereményjátékban közvetlenül nem vehetnek részt, őket arra bátorítjuk, hogy a szüleik segítségével szálljanak versenybe!

 

Címkék: Szélrózsa - online - program -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!