„Micsoda bizodalom ez”

„Micsoda bizodalom ez”

Share this content.

Forrás: kirchentag.de, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Dortmund – Dortmund lesz 2019-ben a következő Német Egyházi Napok (Der Deutsche Evangelische Kirchentag) helyszíne, ezt már idén májusban bejelentették a berlini egyházi napok zárásaként. Most pedig megtudtuk, mi lesz az az igevers, amely meghatározója a rendezvénynek. A Királyok második könyvéből a 18. fejezet 19. versének egy részletét választották a szervezők, amelyet hétfőn mutattak be Dortmundban.

Az egyházi napok elnöke Hans Leyendecker, az egyházi napok főtitkára, Julia Helmke és a vesztfáliai egyház vezetője, Annette Kurschus mutatták be a mottót, amely így szól: „Micsoda bizodalom ez”. Az egyházi napokat 2019. június 19. és 23. között tartják majd. Az igeversről az újságíró Leyendecker elnök elmondta, hogy a világban tapasztalható nehéz helyzet miatt az emberek reményvesztettek és bizonytalanok a jövőt illetően. De az, aki bízni tud másokban, bizalmat tud nyerni. Helmke elmondása szerint az egyházi napokon fontos megmutatnia azt, hogy hogyan tud a bizalom segíteni az életben. A vesztfáliai egyház vezető teológusa, Annette Kurschus szerint egyháza örül annak, hogy vendéglátók lehetnek Dortmundban.

Címkék: Kirchentag - Dortmund - Losung - igevers -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!