Miénk itt a tér – Olvasótábort tartottak a szombathelyi Reményikben

Miénk itt a tér – Olvasótábort tartottak a szombathelyi Reményikben

Share this content.

Forrás: Credo Rádió, szombathely-lutheran.hu, utómunka: Győri András Timótheus
Szombathely – Olvasótábort tartottak a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola tanulói számára. A tábor már hatéves múltra tekint vissza, így nagy öröm, hogy enyhültek annyira a koronavírus-járvány miatti megszorítások, hogy a tábort megtarthatta az intézmény. A táborban nagy szerepe volt természetesen a könyveknek, de a pedagógusok közvetve is igyekeztek megszerettetni az olvasást a gyerekekkel, változatos programok segítségével. Varanka Krisztina pedagógus mesélt a táborról a Credo Rádióban.
Az iskolában, a televízióban, a könyvtárban, a fürdőben és a moziban is jártak az olvasótáborosok az idén.

Az idei olvasótábor a Miénk itt a tér címet viselte utalva arra, hogy a táborozó gyerekek több hónapig nem láthatták egymást, így a programok az újratalálkozás jegyében teltek hétfőn. Közösségi- és drámajátékokat játszottak délelőtt, délután pedig izgalmas szellemi akadályversenyen mérhették össze tudásukat a csapatok. A hét folytatásában is színes programok vártak a gyerekekre.

Kedden kavicsfestéssel és szabadtéri közös játékokkal telt a délelőtt, majd ellátogattak a Szombathelyi Televízió stúdiójába. A gyerekek megismerkedhettek a televíziós műsorkészítés eszközeivel, résztvevőivel,  megtudhatták, honnan vezérlik a műsorokat, és egy pillanatra híradós műsorvezetőkké válhattak.

Szerdán könyvtárlátogatásssal kezdték a napot. A Berzsenyi Dániel Könyvtárban Zsigri Mária könyvtáros fogadta a gyerekeket, akik egy papírszínházi előadást hallgathattak meg, majd egy légykapó békát készítettek. Míg a munkákon száradt a festék, a gyerekek elmerültek a könyvek betűi közé.

Délután a csapatoknak ki kellett szabadulniuk az iskola hátsó épületének fogságából; betűrejtvények, tárgykeresők, találós kérdések, mozgásos és számfeladatok, valamint kódfejtés is várt a nebulókra. Mindeközben meg kellett találniuk egy-egy betűt is, ami a kulcsszót és azzal együtt a kiszabadulást jelentette az épületből. Kint Pusztai Krisztina, a Credo Rádió főszerkesztője várta a gyerekeket és készített interjúkat. A nagy forróságban igazán jó levezetése volt a napnak a vízibomba- és vízipisztolycsata az udvaron.

A csütörtöki napot a szentgotthárdi fürdőben töltötték, igazi vízipockokká váltak a gyerekek.

Az utolsó napon elhozták és bemutatták kedvenc könyveiket a táborozók, majd Activity játékkal zárták az egész heti csapatversenyt. Délután a jetikölyökkel ellátogattak az Everestre is, majd mozizással ért véget a tábor.

Hivatkozások: KÉPGALÉRIA. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!