Mikor szól szépen az ökumenikus kórus? – Kovács László barlahidai előadásáról

Mikor szól szépen az ökumenikus kórus? – Kovács László barlahidai előadásáról

Share this content.

Forrás: zaol.hu, szöveg és fotó: Gyuricza Ferenc
Barlahida – A reformáció nem „hitújítás”, hiszen az egyház eredeti hitéhez és tanításához nem tesz hozzá, és nem is vesz el belőle, hanem az eredetihez megy vissza. Mindezt Kovács László bajai evangélikus lelkész mondta azon az előadáson, amelyet Luther Márton nézetének sarokpontjai címmel tartott a barlahidai könyvtárban pénteken.

A göcseji községben az evangélikus egyházközség szervez rendezvényeket a Magyar Falu program támogatásával, Kovács Lászlót is ennek köszönhetően látták vendégül a településen. Előadásában kiemelte: az evangélikus felekezet „az egy, szent és egyetemes apostoli egyház egyik szólama, s ha minden egyes felekezet érti és szépen énekli a maga szólamát, akkor szól igazán tisztán, akkor szól igazán szépen az ökumenikus kórus”.

A cikk itt folytatódik. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!