Mikor tanulják meg a felekezetek szeretni egymást?

Mikor tanulják meg a felekezetek szeretni egymást?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pocsai Tamás, fotó: MTI
Mi jár a fejemben? – kérdezi tőlem a legnagyobb közösségi portál, mikor megnyitom az alkalmazást. Most éppen Gera Zoltán. Illetve az a csodálatos kép, melyet a 777 blog csapata közölt, de még inkább azok a kommentek, melyeket egyes finnyás emberek alábiggyesztettek. Persze igazságtalan lennék, ha azt mondanám, ők voltak többségben. Nem, mert Istennek hála, erős kisebbségben voltak.

Mégis fontos, amiket írtak, mert gorombán viselkedtek egy olyan emberrel, aki közel hetvenezer ember – plusz a tévénézők – előtt tanúságot tett Isten szeretetéről, noha erre senki nem kényszerítette, nem járt számára anyagi előnyökkel, sőt várható volt, hogy sokaknak nem fog tetszeni… S a 777 oldalán most bizonyos hívő testvérek mondata bántóbb volt, mint azoké a nem hívőké, akik szerint Gerának elsősorban a családjának kell megköszönnie mindent. Ha egy nem hívő ember így gondolkodik, ezen nincs mit sérelmezni, „mi, hívők” viszont szerintem jobban látjuk ezt a kérdést: számunkra egyértelmű, hogy végső soron gyermekeinket, feleségünket, szüleinket, egészségünket, de bizony még a rossz dolgokat is megköszönhetjük bátran Istennek, hiszen ő az élet Ura és végső eredője.  

De azt írtam: „mi, hívők”, s úgy látszik, tévedtem. Hiszen láthatóvá lett a kommentfolyamból, hogy egyes bölcs hozzászólók szerint nincs olyan, hogy „mi, keresztények”…

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!