Mikulás-est a pápai evangélikusoknál

Mikulás-est a pápai evangélikusoknál

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Laskovics Márió
Pápa – Hagyomány a Pápai Evangélikus Egyházközségnél, hogy december 6. előtt vendégül látják a Mikulást, aki ezúttal az Evangélikus Látogatóközpontban találkozott a gyermekekkel, diákokkal.

A megjelenteket Polgárdi Sándor esperes köszöntötte, aki beszélt a találkozás lényegéről, valamint az adventi koszorú jelentőségéről. A karácsonyi és ifjúsági énekek után Németh Katalin iskolalelkész, aki Finnországban, a Mikulás hazájában is járt, képes és filmes élménybeszámolót tartott.

Beszélt arról, hogy 1927-ben hangzott el egy gyermekeknek szóló rádióműsorban, hogy Joulupukki Lappföldön, Korvatunturin (Fül-hegy) él, mely az északi sarkkör mellett fekvő Rovaniemitől még több mint 300 kilométerre fekszik. Némi harapni- és innivaló mellett végül a Mikulás az esperes és az iskolalelkész segítségével adta át a meglepetéscsomagokat – tájékoztatott Polgárdi Sándor esperes.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!