Minden nap lesz ima a Kossuthon

Minden nap lesz ima a Kossuthon

Share this content.

Forrás: vs.hu
Budapest – Az MTVA közleménye szerint 2016. január 4-től mindennap imádság, illetve tanítás lesz hallható a Kossuth rádióban. A római katolikus, a református, az evangélikus és a zsidó felekezet egy-egy képviselője imádkozik majd reggelente – írja a vs.hu.

A hét minden napján, a reggeli Krónika után pár perccel jelentkező műsorban, a négy történelmi egyház  a római katolikus, a református, az evangélikus, illetve a zsidó felekezet  egy-egy képviselője osztja meg gondolatait a közmédia hallgatóival.

A műsor alapja az aznapi bibliai részlet, vagy egy igerészlet, amelyet rövid ima, valamint tanítás követ.

A közszolgálati médiaszolgáltatás célja a vallási közösségek kultúrájának és értékeinek bemutatása, ápolása és gazdagítása  olvasható a közleményben.

Frissítés:

Január 4-től kezdődően minden hétköznap a Kossuth Rádióban, a 180 perc elején, a Krónika után hallható egy igéhez kötődő két perces ima, mely a nap kezdetéhez kapcsolódik. Ugyanez szombaton a Szombat reggelben és vasárnap a Vasárnapi újságban hangzik el. Egymást követik az evangélikus, katolikus, református püspökök és a zsidó rabbik. A püspökök részéről imádság, a rabbik részéről tanítás hangzik el. Január 4-én Gáncs Péter elnök-püspök igéhez kötődő imájával kezdődik a sorozat – tudtuk meg az evangélikus műsorok szerkesztőjétől, Nagy Lászlótól.

Címkék: Kossuth Rádió - imádság - napi -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!