Minden ötödik percben megölnek egy keresztényt – Egy túlélő története

Minden ötödik percben megölnek egy keresztényt – Egy túlélő története

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Szeverényi János
„Aki hitre jut, az a saját halálát választja.” Egy elrejtett Bibliáért egész családokat tartóztatnak le. A diákoknak azt tanítják, hogy a vallást az USA és a NATO találta ki, hogy elnyomják a világot. Isten nincs, a nagyvezért kell istenként tisztelni, imádni Észak-Koreában, ahol becslések szerint 60 ezer hívő sínylődik börtönökben, koncentrációs táborokban. Egy túlélő története.

„Világviszonylatban az országok életében és a családokban egészen félreérthetetlenül megállapítható a cáfolhatatlan összefüggés: minél jobban eltávolodunk Istentől, annál széthullóbb és ellenségesebb lesz az emberek egymáshoz való viszonya.” (Ordass Lajos)

Ma a kereszténység a legüldözöttebb csoport világunkban. E tény súlyához képest keveset beszélünk és teszünk ebben az ügyben. Az utóbbi évtizedekben a nyugati közgondolkodásban prioritást kapott a kisebbségek ügye, mint például a lenézett vagy elnyomott nemzetiségek vagy a különböző szexuális orientáltságúak védelme. Ezek mellett mintha elfeledkezett volna a nyugati világ a védtelen magzatokról és a kiszolgáltatott keresztyén közösségekről.

Az üldözés sok országot és több százmillió keresztényt érint. Erősen üldözött keresztyének 400 millióan vannak a világban. A hitük miatt megölt Krisztus-hívők száma folyamatosan növekszik. Minden ötödik percben megölnek egy keresztényt a hite miatt.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!