Mire van időnk? – Fabiny Tamás évbúcsúztató írása

Mire van időnk? – Fabiny Tamás évbúcsúztató írása

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Fabiny Tamás
„Megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy közöny és önzés helyett irgalom és szolidaritás jellemezze világunkat? Valljuk-e szóval és cselekedetekkel, hogy Isten mindig a „lázárok”, a rászorulók Istene? Cselekszünk-e ténylegesen azért, hogy ebben a világban – közel és távol – kevesebb legyen a szenvedő? Merjük-e korunk bíborba és patyolatba öltözöttjeit figyelmeztetni? Megteszünk-e mindent a mai szegényekért, és a szegénység okainak felszámolásáért?" Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök évbúcsúztató írása.

Szilveszter napja az időről szól. Talán már nap közben is többször pillantunk az óránkra, hogy be tudjuk osztani időnket. Éjfél előtt néhány perccel pedig sokan fogjuk nézni, amint a másodperc mutató apró lépteivel körbeér, vagy digitális kijelzőn figyeljük, mikor is van itt az éjfél, hogy pezsgődurrogással, tűzijátékkal és akár harangszóval köszöntsük a 2018-as új esztendőt.

Mennyi idő van még hátra?

Sporteseményeken az eredményjelző táblán ott van az óra, és mind a játékosok, mind a nézők láthatnak. Tudni kell, mikor lehet az utolsó akciót indítani, mikor jöhet vissza a kiállított játékos, meddig van esély a győztes gól megszerzésére.

Amikor elromlik egy háztartási gép, megnézzük, lejárt-e már a garancia.

A megvásárlandó élelmiszer csomagolásán feltűnő helyen szerepelnie kell egy dátumnak: meddig fogyasztható.

Sok mindent tudunk hát. Azt viszont nem, hogy meddig tart Isten kegyelmének ideje.

Pál apostol így fogalmaz a galatákhoz írt levelében: „Amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben” (Gal 6,10).

Amíg időnk van…

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: Fabiny Tamás - óév - újév -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!