A szent ige üzenete ma is ugyanolyan aktuális

A szent ige üzenete ma is ugyanolyan aktuális

Share this content.

Forrás: boon.hu, fotó: ÉM
Miskolc – A járványhelyzet miatt a reformáció emléknapját, október 31-ét idén diszkrétebben, csendesebben ünnepelték meg Miskolcon is a protestáns felekezetek, de azért igyekeztek ragaszkodni eddigi hagyományaikhoz.

Az ünnepi istentiszteletek során ügyeltek a járványügyi előírásokra, és az alkalmakat online is közvetítették. Szombaton délután 17 órakor a belvárosi evangélikus templomban közös ünnepi istentiszteletet tartottak a protestáns felekezetek képviselői. Bodáné Falucskai Ilona református lelkipásztor hirdetett igét és az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület a reformációhoz kötődő műsorral készült. Később ez is látható lesz a Belvárosi Evangélikus Egyházközség YouTube-csatornáján – tudta meg a Boon.hu Sándor Frigyes evangélikus lelkésztől és az ünnep mai üzenetéről beszélgettek a történelmi protestáns felekezetek képviselőivel.

A Biblia jó iránytű

„A reformáció ünnepe a protestáns egyházaknak olyan, mint egy születésnap, és az üzenete idén talán még aktuálisabb, mint tavaly volt. A világban tapasztalható folyamatok nehézzé teszik, hogy Istenre figyeljünk. Jelenleg azt tapasztaljuk, hogy Európa, különösen a nyugati fele elszakad a keresztény gyökereitől, és ezzel az isteni rendtől is eltávolodik. Ebben a Szentírás iránytű lehet. A reformációnak az a központi tanítása, hogy a Biblia üzenetéhez kellene visszatérnünk, és egyedül Krisztusra irányítani a figyelmünket” – fejtette ki az evangélikus lelkész.

„A reformáció latin szó, és azt jelenti, hogy visszaalakítani. A pandémiás helyzetben szükséget szenvedünk a valós találkozásokban, és ennek hatására az Istennel való kapcsolat sem működik igazán jól. A reformáció lényege az, hogy az örök Isten Igéje itt és most nekem szólal meg és az élő Isten a forrongó világban sem változik. Tehát, amikor minden változik, a Szentírás kapaszkodó lehet” – hangsúlyozta Almási Ferenc, a Deszkatemplom gyülekezetének református lelkipásztora.

Címkék: Miskolc - reformáció -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!