Mit tennél meg azért, hogy gyermeked legyen? – Debra Bridwell: Gyermekre vágyva című könyvének ajánlója

Mit tennél meg azért, hogy gyermeked legyen? – Debra Bridwell: Gyermekre vágyva című könyvének ajánlója

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Seben Glória
A magyar könyvpiacon hiánypótló a Harmat kiadó gondozásában megjelent könyv, amely a gyermektelenséggel küzdő párok önsegítő kiadványa. Az Egyesült Államokban élő szerző elsősorban női szemszögből, de a férjek, hozzátartozók és barátok, valamint gyülekezetvezetők és keresztény lelkigondozók szempontjait is végiggondolva járja körül a témát.

Alig van magyar nyelvű könyv, ami a meddőség témájával foglalkozna, és Debra Bridwell könyve elképesztő alapossággal teszi ezt: sorra veszi az egészségügyi, etikai, jogi, lélektani és spirituális kérdéseket, és bátran megharcol a lehetséges válaszokért.

A szerző maga is érintett: férjével tizenhat éven át küzdött azért, hogy gyermekei lehessenek. Ez a személyes érintettség itatja át az írást, az olvasó azt tapasztalhatja, hogy itt megértésre, együttérzésre, társra találhat, mint egy olyan önsegítő csoportban, amely létrehozására az író maga is biztat. Debra azt üzeni a meddő nőknek és férfiaknak:

„Nem vagytok egyedül a fájdalmatokkal, frusztrációtokkal és szégyenetekkel, nem vagytok egyedül a kínzó kérdéseitekkel.” Tele van a kötet hasznos információval, de nem kioktat, hanem segít végiggondolni a kérdéseket, és a saját válaszok keresésére inspirál. Minden fejezet végén egy reflektáló kérdéscsokor segíti az olvasó lelki folyamatát.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!