Egyre többen nyújtanak segítő kezet online adományozással

Egyre többen nyújtanak segítő kezet online adományozással

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – A vírus terjedése miatt sokan, az élet egyre több területén keresnek, illetve fedeznek fel internetes megoldásokat. A járványhelyzettel összefüggő rendkívüli feladatainak támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet is az online adományozás egyszerű, gyors és biztonságos formáját javasolja mindenkinek, márcsak azért is, mert az interneten keresztüli adományozás a csekk feladáshoz szükséges postai sorban állástól is mentesít.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „A folyamat egyszerűségét jól példázza egy 86 éves adományozónk esete, aki telefonon jelezte, hogy korábban mindig sárga csekken fizette be támogatását, de a járványhelyzet miatt most teljesen egyedül adományozott a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon. A kisebb összegek is nagy segítséget jelentenek, ezer forintból például egy átmeneti otthonunkban élő gyermek napi ellátását tudjuk biztosítani.” 

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy rszorulók ezrei számítanak most a segélyszervezetre. A beérkező adományokat intézményeiken keresztül használják föl az átmeneti otthonaikban élő családok támogatására, akiknek nincs máshol „otthonmaradni”, ezért szigorú ki- és bejárási tilalom mellett a következő hónapokban a Segélyszervezetnek kell biztosítania teljes ellátásukat, és a gyerekek digitális oktatásban való részvételét. Segítik az intézményeik látókörében élő hátrányos helyzetű családokat, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért. Támogatják a hajléktalanok mindennapi küzdelmeit, akik a segélyszervezet továbbra is nyitva tartó intézményeiben remélhetnek csak segítséget a járvány elleni védekezésben. „Ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk, ne engedjük el a bajban a rászorulókét!” – hangsúlyozta Gáncs Kristóf.
 
www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon történő adományozáshoz csak egy bankkártya szükséges, s a tetszőleges összeg kiválasztása után egy néhány perces művelettel már el is juttatható a felajánlás. Adományozásra természetesen netbankon keresztüli átutalással is van mód.

A segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait az alábbi módokon lehet OTTHONRÓL támogatni:

Bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon és a 11705008-20464565 számlaszámon „koronavírus” megjelöléssel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!