Ajándékcsomagokat adtak át rászoruló családoknak a Deák téri evangélikus egyházközségben

Ajándékcsomagokat adtak át rászoruló családoknak a Deák téri evangélikus egyházközségben

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – A Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 60 rossz szociális körülmények között élő család, illetve hajléktalan számára adtak át a mai napon tartós élelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz) karácsonyi ajándékcsomagokat a budapesti Deák téri evangélikus templom udvarán.

A gyülekezet és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adventi-karácsonyi zenés műsorral színezett, jótékonysági alkalmának hagyománya többéves múltra tekint vissza. Az adományokat a gyülekezet felajánlásából a segélyszervezet vásárolja meg, és közreműködik a szervezésben és átadásban.

Mint ismeretes, a fent említett hatvan csomagon kívül további ötszáz tartósélelmiszer-csomag összeállítását és kiszállítását kezdte meg a napokban az Ökumenikus Segélyszervezet, melyek közül az elsők már célba is értek rászoruló családokhoz.

Az adományátadás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves, rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni! A hívásokból valódi segítség lesz, egy 10 000 forintos élelmiszercsomag ára például 40 hívás az adományvonalra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!