Beindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománypontja – A brit nagykövet is csatlakozott a mézeskalácsszíveket sütő önkéntesekhez

Beindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománypontja – A brit nagykövet is csatlakozott a mézeskalácsszíveket sütő önkéntesekhez

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Idén is önkéntesek százai váltják egymást a szeretet.éhség. adományponton. Első alkalommal csatlakozott hozzájuk Iain Lindsay brit nagykövet, aki ezzel szeretné felhívni a figyelmet az adakozás fontosságára, Magyarország legnagyobb összefogására.

A nagykövet nemcsak a sütésbe csatlakozott be feleségével, Bridget Lindsayvel és munkatársaival, hanem ahogy azt népszerű videó üzeneteiben megszokhattuk, magyarul buzdított az adományozásra az ünnepek közeledtével: Amikor karácsonykor megajándékozzuk egymást, gondoljunk azokra is, akiknek nehéz körülmények között telnek az ünnepek és hívjuk a 1353-as adományvonalat, hiszen a felajánlásokból az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésének köszönhetően valódi segítség lesz – mondta a nagykövet. 

Adománybolt és látványsütőde az Adományponton

A segélyszervezet adománypontján idén is advent első vasárnapjától december 23-ig várják a pénzfelajánlásokat. Az adományponton található látványsütödében önkéntesek folyamatosan  mézeskalácsszíveket készítenek, hogy ezekkel köszönjék meg az adományponton felajánlott pénzadományokat. A sütöde mellett adományboltot is működtetnek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával lehet támogatni a segélyszervezetet. 

Újdonság, hogy idén első alkalommal  nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez: minden árusnál és vendéglátóhelyen perselyeket helyeztek ki, de aki bakkártyával fizet, annak azt is felkínálja a Hellopay rendszer, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzá tudja adni a végösszeghez, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatja.

A vásárról

Idén hatodik alkalommal nyílt meg az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat. A Bazilika minden este színpompás fényfestésbe öltözik félóránként sötétedéstől,  a belváros szívébe költöznek a különleges ajándékokat kínáló árusok is. A téren felállított mesebeli faházakban több mint 100 kézműves igényes ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők. Újra látványos vizuális élményekben lehet részük a kilátogatóknak, a monumentális fényfestés során 3D hatású filmekkel kápráztatják el a karácsonyi hangulat szerelmeseit. Számos program választható: kézműves foglalkozások, ingyenes korcsolyázási lehetőség, flashmobok, táncház, kulturális műsorok, koncertek a Bazilikában, a Zrínyi utcát teljes hosszában gasztro kiállítók töltik meg.

Hivatkozások: VIDEÓ! -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!