Árváknak, időseknek, rászoruló családoknak indítottak karácsonyi segélyszállítmányt

Árváknak, időseknek, rászoruló családoknak indítottak karácsonyi segélyszállítmányt

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel
Budapest – Immár hagyományosan, idén karácsonykor is megajándékozza a marosvásárhelyi idősek otthona lakóit, illetve a Lazarenum Alapítvány által támogatott szegény sorsú és árva gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet. A több mint 100 gyermeket és idős lakót segítő akció a három téli hónapra biztosítja az intézmény tartósélelmiszer-ellátását (liszt, tészta, olaj, rizs, cukor, lekvár, májkrém, szárított zöldségek, kávé, tea, szaloncukor, kakaó formájában).

Az ünnepi segélyakció kiterjed a marosvásárhelyi intézmény látókörében lévő százhetven Maros megyei családra is. Az ezer főt számláló megajándékozottnak a fele gyermek, akiket korábban több adventi időszakban is karácsonyi ajándékkal, illetve tanév elején iskolaszerekkel segített rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Budapestről teherautók viszik Marosvásárhelyre a 2,5 millió forint értékű adományt, amely a négy tonna karácsonyi tartós élelmiszer mellett a gyermekek számára édességet és játékokat is tartalmaz. Az utolsó ötven csomag összeállításában és felpakolásában Wolf Kati énekes, a segélyszervezet önkéntese is részt vett a mai napon az Országos Segélyközpontban.

Nem maradnak karácsonyi ajándék nélkül az Újvidéken és a környező településeken élő hátrányos helyzetű családok gyermekei sem. Helyi partnerszervezetén, az EHO-n keresztül édességet, kifestőt és könyvet tartalmazó meglepetéscsomagot küldött az Ökumenikus Segélyszervezet kétszáz rászoruló gyermeknek. A kárpátaljai Beregszászon pedig december második felében játszóházat és közös gyertyagyújtást szervez, melynek keretében hetven gyermeket ajándékcsomaggal, a gyermekek családjait pedig élelmiszert és higiéniás eszközöket tartalmazó csomagokkal ajándékozza meg az Ökumenikus Segélyszervezet.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves, rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!