Napról napra hosszabb a sor az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi szeretetvendégségén

Napról napra hosszabb a sor az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi szeretetvendégségén

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztását. Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki az önkéntesek, a támogatók és a segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve a rossz szociális körülmények között élő családok számára.

December 21-én, szerdán az ételosztást támogató E.ON-csoport, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei osztották ki az ételadagokat, mely ezen a napon paprikáskrumpli volt kolbásszal, savanyúsággal, kenyérrel, illetve teával és süteménnyel. Az ételosztásba bekapcsolódott Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is. 

Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Marketing Kommunikációs Osztályának vezetője a karitatív rendezvényen elmondta: „Az E.ON Hungária csoport, a segélyszervezet stratégiai partnereként sokadik éve vesz részt a szervezet karácsonyi adománygyűjtésében, mind erkölcsileg, mind anyagilag segítve a segélyakciót, mivel hazai vállalatként különösen fontosnak tartja a családok támogatását. Az akciókban való részvételünkkel szeretnénk a társadalom figyelmét felhívni a szervezet tevékenységére és bíztatni szeretnénk másokat is, hogy csatlakozzanak az akciókhoz, legyen ez a segítség akár pénzügyi támogatás vagy önkéntes hozzájárulás.”

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója szerint: „A segélyszervezet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ételosztásai valódi szeretetvendégséggé váljanak és az oda érkező rászorulók ne csak egy tál meleg étellel, de ünnepi élménnyel is gazdagodjanak. Ezért mindennap feldíszített fűtött sátorban, karácsonyi zenével és kedves önkéntesekkel várjuk az oda érkezőket. A mai napot az E.ON  »fogadta örökbe«, és különösen nagy segítség volt, hogy az anyagi támogatás mellett, a vállalat munkatársai önkéntesként is segítettek a nagyszabású segélyakció lebonyolításában.”      

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!