Megerősítette együttműködési szándékát az Ökumenikus Segélyszervezet és Kárpátalja új kormányzója

Megerősítette együttműködési szándékát az Ökumenikus Segélyszervezet és Kárpátalja új kormányzója

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Ungvár – Az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lehel László és Kárpátalja új kormányzója, Anatolij Poloszkov Ungváron találkozott és egyeztetett kedden. A találkozó céljai között szerepelt, hogy a kormányzó és a segélyszervezet vezetője áttekintse az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában, különös tekintettel Kárpátalján végzett több évtizedes humanitárius munkáját, és megbeszélje a szervezet és a Megyei Közigazgatási Hivatal együttműködési irányelveit a jövőre nézve.

A két fél között májusban aláírt együttműködési megállapodást követően, a szervezet segítő tevékenysége Kárpátalján minden korábbinál szorosabb és gördülékenyebb együttműködésben valósulhatott meg: az elmúlt hónapokban a Segélyszervezet több alkalommal jutatott el nagyértékű védőeszköz szállítmányt ukrajnai egészségügyi- és szociális intézményéknek, kórházaknak és rászoruló családoknak. Ez 882 ezer orvosi és FFP típusú maszkot, 482 ezer védőkesztyűt, 53.420 arcvédő pajzsot, 22.560 liter fertőtlenítő folyadékot, 9.300 védőruhát, 4.000 cipővédőt, 1.500 védősapkát, 1.000 védőszemüveget és 250 darab érintés nélküli hőmérőt jelent.

Továbbá, az Ökumenikus Segélyszervezet juttatta el Kárpátaljára Magyarország Kormányának 50 db lélegeztetőgépből álló adományát is. A felsorolásban csak néhány szerepel az elmúlt hónapokban végzett segítségnyújtások közül, de mind jól mutatja, hogy a szervezet célja együttműködésben folytatni humanitárius és fejlesztő tevékenységeit.

A segélyprogramok a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Hungary Helps Ügynökség támogatásával valósultak meg.

Anatolij Poloszkov, Kárpátalja új kormányzója köszönetet mondott a magyar kormány segítségéért, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül kapott Kárpátalja. A Megyei Közigazgatási Hivatalban tett látogatáson a kormányzó és a karitatív szervezet vezetője mellett részt vett Petruska István, a járási közigazgatás elnöke valamint Gerevich János, a Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője. A résztvevők tanácskoztak a májusban aláírt memorandumban vállalt célokról, különös tekintettel a koronavírus elleni küzdelemben való együttműködésről – melyben az Ökumenikus Segélyszervezet a járvány megjelenésének kezdete óta Kárpátalján is jelentős szerepet vállalt – valamint a humanitárius tevékenységek kiemelkedő fontosságáról a kivételesen nehéz körülmények között. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!