Az Ökumenikus Segélyszervezet három átmeneti otthonában tartott egy időben tornaórát Katus Attila

Az Ökumenikus Segélyszervezet három átmeneti otthonában tartott egy időben tornaórát Katus Attila

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az egészséges mozgás öröme mellett a különleges sportalkalom célja volt az is, hogy az intézményekben élő gyermekekkel feledtesse a most különösen is nehéz életkörülményeket. Katus Attila arra is fel szeretné hívni az akcióval a figyelmet, hogy most is van lehetőség a járvány miatt küzdelmes helyzetbe került rászorulók támogatására.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a járvány idején is kiemelt hangsúlyt helyez az átmeneti otthonokban élő családok és gyermekek támogatására. Az itt élő gyermekek alapvetően is olyan nehézségekkel küzdenek, mint a hozott pszichés sérülések, a szegénység és a nem megfelelő szocializáció okozta hátrányok. E problémák mellett most jelentős terhet jelentenek a járvány miatti kényszerintézkedések is: az iskolák bezárása, az otthon tanulás nehézségei, a bezártság miatti szorongás, illetve feszültség fokozódása. Miközben a segélyszervezet munkatársai mindent megtesznek a kijárási korlátozás miatt adódó problémák megoldásáért, nagy hangsúlyt helyeznek a gyermekek számára lehetőség szerinti rendszeres testmozgás, illetve szabadidős programok szervezésére is az intézmények területén belül. Az Ökumenikus Segélyszervezet ennek jegyében kérte fel Katus Attila sportaerobik világ- és Európa-bajnokot, hogy tartson online tornaórát, amelybe országos hálózatának több intézménye tud egyszerre bekapcsolódni. A segélyszervezetet hosszú évek óta önkéntesként segítő sportoló és életmód-tanácsadó azonnal igent mondott, és az egyik délelőtt vidám hangulatú zenés tornaórával lepte meg az orosházi, miskolci és kastélyosdombói intézményekben élő gyermekeket. Az alkalom egyben figyelemfelhívó akció is kívánt lenni azzal az üzenettel, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten úgy segít, ahogy tud, és hogyha a járvány idején fizikailag nem is szabad egymás kezét fognunk, ne engedjük el a bajban a rászorulókét!

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait OTTHONRÓL is lehet támogatni: Bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon és a 11705008-20464565 számlaszámon „koronavírus” megjelöléssel. A 1357-es adományvonal tárcsázásával, hívásonként 500 forinttal a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsba tartozó 6 nagy magyarországi karitatív szervezet munkáját lehet támogatni.

Átmeneti otthonok karanténban

Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett családok átmeneti otthonaiban lakhatásukat elvesztett vagy bántalmazás elől elmenekült, jellemzően kisgyermekes családok élnek. A 40 fős intézményekben a járványhelyzet miatt szigorú látogatási és kijárási tilalmat vezettek be a veszélyhelyzet idejére. A karanténszerű működésben csak a segélyszervezet munkatársai látogathatják a központot, az otthonokban élő családok teljes körű ellátását a karitatív szervezetnek kell megoldani, ami jelentős forrásokat emészt föl. Az élelmezés mellett ugyanis, meg kell oldani a tisztítószerek és személyes higiéniai cikkek biztosítását, illetve a járvány elleni védekezés eszközeinek biztosítását is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!