Szakértő: az iraki keresztények szülőföldjükön maradnának

Szakértő: az iraki keresztények szülőföldjükön maradnának

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai úgy látják, hogy az iraki keresztények továbbra is szülőföldjükön képzelik el boldogulásukat – mondta Bálint Gábor, a szervezet nemzetközi programjának vezetője az M1 Napi aktuális keddi műsorában.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a műsorban elmondta, hogy előző nap az evangélikus gyülekezetek nevében 15 millió forintot adott át az Ökumenikus Segélyszervezet képviselőinek.

Ezek a keresztény falvak tanújelét adták annak, hogy közösségben akarnak maradni, éppen ezért segítséget kell nyújtani a lakóházak újraépítéséhez – fogalmazott a püspök.

Bálint Gábor elmondta, hogy az elüldözött emberek visszatelepülésének segítése a célja a Hungary Helps Programnak, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium 500 millió forinttal támogatott.

A szervezet Bashiqa városában már létrehozott egy visszatelepülőket segítő központot, az első fázisban magánházak, iskolák és a vízhálózat helyreállítását tervezik  fűzte hozzá.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!