Közel 34 millió forint adományt gyűjtött a Tesco a rászoruló gyermekek támogatására

Közel 34 millió forint adományt gyűjtött a Tesco a rászoruló gyermekek támogatására

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – A Tesco vásárlói közel 34 millió forint összegű támogatással járultak hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet idei Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtő programjához. A gyűjtés során befolyt adományokat a bántalmazott és mélyszegénységben élő gyermekeknek szóló nyári táborok szervezésére fordítják. Mindezek mellett pedig a Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként egy újabb módon is támogatja a szervezet munkáját: országosan csak az áruházlánc hipermarketeiben kaphatók a szervezet Kastélyosdombói Sajtműhelyében dolgozók által készített tejtermékek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évek óta, minden tavasszal meghirdeti Felhőtlen gyermekkor elnevezésű adománygyűjtő programját. A gyűjtés célja, hogy támogassa a szervezet nélkülözésben élő és bántalmazott gyermekeket segítő munkáját, hogy nehéz sorsuk ellenére ők is átélhessék a gondtalan, felhőtlen gyermekkor élményét. Az előző évekhez hasonlóan a Tesco vásárlói idén is 250 forint értékű adománykuponokat vásárolhattak az áruházak kasszáinál. A június 5-étől július 5-éig tartó kampány során összesen 134 885 darab kupont vásároltak, így összesen 33 721 250 forint támogatás gyűlt össze, mely közel 1 millió forinttal több, mint a tavalyi kampány során adományozott összeg.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte 11 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermeknek pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban. A kézzelfogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a nyári táborokon túl egyéni és közösségi fejlesztőprogramokkal kínáljanak esélyt a felzárkózásra egész évben. A fejlesztő- és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas-, illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia vagy éppen kézműves- és pályaorientációs foglalkozás is. 

A Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként, az adománygyűjtő kampányokban való részvétel mellett, nemrég új elemmel bővítette az együttműködést.  Az áruházlánc számára fontos, hogy megbízható forrásból, lehetőség szerint helyi termelőktől, kisvállalkozóktól származó termékeket is kínáljon vásárlóinak. Így a hazai hipermarketek polcain már elérhetők az Ökumenikus Segélyszervezet kastélyosdombói szociális gazdaságában előállított prémium minőségű kézműves tejtermékek. Az ötféle sajt 57 Tesco áruházban vásárolható meg. A Kastélyosdombói Sajtműhely a segélyszervezet által 2013-ban létrehozott szociális gazdaság része, ahol a lakhatásukat elvesztett családok számára nyújtanak lehetőséget arra, hogy a gazdaságban tanulva és dolgozva kezdhessenek új, önálló életet. A sajtműhelyben prémium minőségű kézművestermékek készülnek, a vásárlók a Tesco polcain félkemény, érlelt sajtokat, krémsajtokat és sajtgolyókat találhatnak a műhely termékpalettájáról.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!