Négyszáz rászoruló családot segít idén tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet

Négyszáz rászoruló családot segít idén tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Egész évben országosan több mint 400 olyan családot segít tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet, melyeknek nincs önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a fűtőanyag, hiszen ők egyéb híján, például sparhelttel tudják csak megoldani a főzést és a tisztálkodáshoz szükséges vízmelegítést.
Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Folyamatosan működő tűzifaprogramjának keretében, december 15-én két budapesti családnak vitt több téli hónapra elegendő tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet. A programba olyan népszerű sztárok kapcsolódtak be, mint Dombóvári István humorista, Katus Attila önkéntes, sportaerobik világ- és Európa-bajnok, D. Tóth András műsorvezető és Kocsis Tibor énekes.
Az adományok átadása az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének keretében zajlik, mely az ünnepi időszakban közösségi és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást teremteni az egész éves, rászoruló embereket segítő munkájához. A sajtó munkatársait ez alkalommal is szeretnénk kérni az adománygyűjtés népszerűsítéséhez, hiszen minél többen hívják a 1353-as adományvonalat, annál többeknek tud segíteni az Ökumenikus Segélyszervezet év közben is. (1 hívás=250 forint adomány.)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!