Mosolynapot tartottak Kölcsén

Mosolynapot tartottak Kölcsén

Share this content.

Szöveg: Tóth Attila
Kölcse – A Kölcsei Evangélikus Egyházközség a Magyar Falu program keretében missziós napot rendezett 2019. június 2-án, Exaudi vasárnapján. A kultúrházban megrendezett evangélizációs alkalmon Sándor Frigyes Miskolc belvárosi lelkész és felesége, Povazsanyecz Gyöngyi szolgált.

Exaudi vasárnapján a kölcsei művelődésiház megtelt Isten igéjére vágyakozó emberekkel. Öröm volt látni, hogy különböző felekezethez tartozó családok jönnek, hogy egész nap közösségben legyenek egymással és Istennel. Együtt énekeltünk, és hallgattuk a tékozló fiú történetét két részletben.

Délelőtt a közös éneklés után a tékozló fiú lázadásáról, otthona elhagyásáról, majd megérkezésről szólt Sándor Frigyes lelkész. Az evangelizációs alkalom után a fehérgyarmati Erkel Ferenc Városi Vegyeskar Tavaszi hangok című műsorával szolgált.

Közös ebéd után a Kölcsey Ferenc Általános Iskola népi tánc csoportja táncolt a missziói nap résztvevői előtt.

Délután a dicsőitő együttesek léptek a színpadra. Miskolcról érkezett a REFIT zenekar Bodnár Balázs szólóénekes vezetésével, majd utánuk a Szegletkő Szatmárnémeti Evangélius Egyházközség énekegyüttese lépett fel Illés Sándor lelkész szolgálatával. A missziós napot evangélizáció fejezte be, ahol az otthon maradt fiúról volt szó. 

A missziós napra meghívóval hívtuk a nagyközség lakóit, melyben ez állt: „A mosolynap célja, hogy a Kölcsén és a környező falvakban élők olyan közösségben legyenek, ahol egymásban és Istenben szeretetre találnak.” Ez a cél megvalósult Isten segítségével, ezért tudunk most mosollyal az arcunkon és szívünkben tovább élni Kölcsén.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!