Művészet bármiből

Művészet bármiből

Share this content.

Forrás: dunaujvaros.com, szöveg: Vass Ádám
Dunaújváros – Egy éve már, hogy minden hónapban új művész kap lehetőséget arra, hogy munkáit bemutassa a dunaújvárosi evangélikus templomban. Februárban Páhi Péter különleges művei láthatóak az imateremben.

Tavaly ilyenkor indult az a kezdeményezés a dunaújvárosi evangélikus templomban, hogy teret adjanak helyi és város környéki művészeknek arra, hogy legújabb munkáikat bemutathassák a templomba látogatóknak. Az elmúlt egy év során volt olyan, aki először állított ki nyilvánosság előtt és olyan is, aki már rutinos kiállítónak számít. Ilyen Páhi Péter is, a februári tárlat főszereplője.

A péntektől látható kiállítás megnyitóján Szabó Szabolcs újságíró köszöntőjében elmondta, Páhi Péter munkái úgy reflektálnak világunkra, hogy nem rágja szánkba az üzenetét, arra mindenki saját maga ébredhet rá. Műveivel újraértelmez, kacatokból és talált tárgyakból épít új valóságot, teszi mindezt humoros módon, kellő súllyal és értelemmel. Páhi Péter Daliás idők című kiállítása február hónapban megtekinthető a dunaújvárosi evangélikus templom imatermében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!