A templom falain kívül gyűltek össze az evangélikusok pünkösdhétfőn

A templom falain kívül gyűltek össze az evangélikusok pünkösdhétfőn

Share this content.

Forrás: kanizsaujsag.hu
Nagykanizsa – Paprikás krumplival várták az érdeklődőket az evangélikus templom udvarán. Nem szokatlan ez pünkösdhétfőn, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan most is tematikus napot szerveztek a híveknek.

„Ez egy olyan nyitott alkalom a gyülekezetnek, ahová szabad hívni ismerőst, barátot, olyat, aki érdeklődő. Vagy esetleg magától jön el, és szeretne egy picit a gyülekezettel nemcsak az istentiszteleti kötött formák között ismerkedni, hanem a gyülekezet tagjaival személyesen is, és erre ad alkalmat ez a nap” – fogalmazott Makoviczky Gyula evangélikus lelkész. A legkisebbek is jól érezték magukat, nekik különféle játékokkal készültek.

A szórakozás mellett egy komoly témáról, a Szentlélekről is hallhattak előadást az érdeklődök. 

„A Szentlélek az, aki az Atyának és a Fiúnak a lelke. Az, aki tud a szívünkből megszólalni, hogy a harangszó elérjen, hogy ne csak a keresztvíz néhány csöppje legyen a homlokunkon, hanem a szívünket is megérintse az Isten szeretete”  hangsúlyozta Smidéliuszné Drobina Erzsébet lelkész. A nagykanizsai evangélikus pünkösdi napon körülbelül százan vettek részt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!