Nagyszabású konferenciát rendeztek Eperjesen

Nagyszabású konferenciát rendeztek Eperjesen

Share this content.

Szöveg: Kertész Botond
Eperjes – 2017. december 4–7. között tart Eperjesen az a nagyszabású nemzetközi konferencia, melyen több mint 120 előadás hallható a közép-európai protestantizmus történetéről. A rendezvény az Eperjesi Egyetem, a prágai Károly Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem szervezésében valósult meg, az együttműködők sorában pedig az Evangélikus Hittudományi Egyetemet is megtaláljuk.

Az egykori neves eperjesi kollégium épületében rendezett konferencián az evangélikus gyűjtemények munkatársai, Czenthe Miklós, Harmati Béla László, Hubert Gabriella és Kertész Botond, valamint Ittzés Gábor teológus, a Reformáció Emlékbizottság tudományos tanácsadója is tartanak előadást.

Csepregi Zoltán, az Evangélikus Hittudományi Egyetem professzora, aki az első nap egyik főelőadását tartotta, tudományos munkásságának és az Eperjesi Egyetemmel való együttműködésének elismeréseként az eperjesi kollégium 350 éves fennállása alkalmából kibocsátott jubileumi emlékérmet kapta. 

Címkék: Eperjes - konferencia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!