A nagyvárosi misszióról rendeztek felekezetközi konferenciát – Bemutattak egy gyülekezetplántálással foglalkozó könyvet

A nagyvárosi misszióról rendeztek felekezetközi konferenciát – Bemutattak egy gyülekezetplántálással foglalkozó könyvet

Share this content.

Szöveg és videó: Győri Tamás, Győri András Timótheus
Budapest – A Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet épülete adott otthont 2019. március 23-án a nagyvárosi misszióról szóló felekezetközi konferenciának, illetve egy különleges és jelentős könyv bemutatójának.

A teljes nap Tim Kellernek, a New York-i Redeemer Presbiteriánus Gyülekezet egykori lelkészének, a City to City gyülekezetplántáló hálózat vezetőjének a most magyarul is megjelent Gyülekezet a központban (Center Church) című könyve köré épült.

Ennek fordítója, és Tim Keller munkásságának egyik legkiválóbb magyar ismerője, Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész, a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperese volt. A kötet kiadója – a Harmat és a Kálvin Kiadók mellett – a Luther Kiadó.

A fő előadások mellett – melynek egyikét Győri Péter Benjámin tartotta , kerekasztal-beszélgetések is voltak, melyeken megszólaltak új gyülekezetek plántáló lelkészei és régi gyülekezetek revitalizálói, köztük Grendorf Péter, a Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség lelkésze.

Az egész napos konferencián több evangélikus lelkész mellett részt vett Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök is.

VIDEÓK:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!