Nagyvelegen tartották a fejér-komáromi egyházmegyei hittanversenyt

Nagyvelegen tartották a fejér-komáromi egyházmegyei hittanversenyt

Share this content.

Szöveg és fotó: Kokaveczné Árvai Erika (Tordas-Gyúrói Társult Evangélikus Egyházközség)
Nagyveleg – Napsütéses tavaszi napon rendezték az idei hittanverseny egyházmegyei fordulóját Nagyvelegen. Ez a nap a házigazda nagyvelegi gyülekezet tavaszi tábornapja is volt egyben, ami alkalmat teremtett ismerkedésre és közös játékra a vendéglátó ifjúsággal, hiszen a vendégek bekapcsolódhattak a tábornap rendezvényeibe is.

A gyülekezőt énekes zenés alkalom követte Bence Győző áhítatával a minket nap mint nap körülvevő kísértésekről, csábításokról. Jézus megkísértésének szemléletes dramaturgiájú megjelenítése könnyen érthetővé és emlékezetessé tette a gyerekek számára a történetet. Az alkalom után olyan játékok következtek, melyekben a mozgás és egymás megismerése volt a középpontban. A versenyen részt vevő gyerekek ezután vonulhattak át a faluházban, ahol minden csapat megkapta a feladatokat, melyeket nagy igyekezettel, a legjobb tudásuk szerint töltöttek ki.

A bakonycsernyei gyülekezetből az 1–2., a házigazda Nagyvelegről az 5–6. és 7–8., a tordasi gyülekezetből pedig az 1–2., 3–4. és 5–6. osztályos korosztályból érkeztek versenyzők. A csapatmunkában és a sok feladat kitöltésében mindenki elfáradt, így nagyon jólesett az energiát adó ebéd, mely a megmérettetést követte.

Ebéd után akadályverseny következett az udvaron szabadon választható csapattársakkal. A vidám mozgásos, ügyességi feladatokat örömmel teljesítették a fiatalok.

A hittanverseny eredményhirdetését izgatott várakozás előzte meg. Az 1–2. osztályos kategóriában a bakonycsernyei csapat, a 3–4. és 5–6. osztályosoknál a tordasiak, a 7–8. osztályos kategóriában pedig a nagyvelegi fiatalok jutottak tovább az országos döntőbe.

Az eredményhirdetéssel azonban még nem ért véget a nap, mert kézműves-foglalkozásokba lehetett bekapcsolódni, ahol a böjt és Jézus megkísértésének témáját dolgozták fel a gyerekek: többek között böjti kosarat és képregényt készítettek. Ezt követően még egy labdajáték erejéig a sporté lett a szerep, végül pedig közös énekléssel és hálaadó áhítattal zárult a nap.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!