Újabb rekord született a költészet napjára: 2000 diák szavalt együtt Pestszentlőrincen

Újabb rekord született a költészet napjára: 2000 diák szavalt együtt Pestszentlőrincen

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, hangmérnök: Szigeti Ferenc, operatőrök: Győri András Timótheus, Szisz Nóra, utómunka: Győri András Timótheus
Budapest – Újabb rekordot állítottak fel Budapest XVIII. kerületének iskolásai. A pestszentlőrinci Kossuth téren 2015. április 10-én – a költészet napjához kapcsolódóan – mintegy 2000 diák mondta el egyszerre, Jordán Tamás színész, rendező közreműködésével Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom című versét.

A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium korábbi igazgatónőjének, dr. Kalina Katalinnak a kezdeményezésére, még a tavalyi évben csatlakoztak a kerületi iskolák a Nagy Versmondás rendezvénysorozathoz. Mint ismeretes, a 12 legszebb magyar vers című kezdeményezést és ezen belül a Nagy Versmondást 2008-ban indította útjára Fűzfa Balázs szombathelyi irodalomtörténész, egyetemi tanár és Jordán Tamás színész, rendező, akik kezdeményezésükkel a magyar líra gyöngyszemeire szeretnék felhívni a figyelmet. 

Idén a költészet napjához kapcsolódva a Karinthy Frigyes Gimnázium, a Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium Eötvös Lóránd Tudományegyetem Gyakorlóhelye, a Pogány Frigyes Szakközépiskola, a Gulner Gyula Általános Iskola, a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola (Piros Iskola) és a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola diákjai szavaltak a Sztehlo Gimnázium épülete előtti parkban. 

Ahogyan azt Kolarovszki Zoltán megbízott iskolaigazgató bevezetőjében elmondta, tavaly 1700 diákkal sikerült rekordot felállítani. Akkor a Sztehlo-n kívül még három másik gimnázium diákjai voltak jelen. Az idén azonban tovább bővítették a kört és általános iskolák is csatlakoztak a verseléshez. Még háromszáz diákkal többen voltak most a rendezvényen.

A szavalást ezúttal is Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész vezényelte, a rekordkísérletet pedig Fűzfa Balázs irodalomtörténész ellenőrizte és felügyelte. Videónkban megmutatjuk ez eredményt!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!