Napi 1000 adag meleg ételt oszt ki öt napon át az Ökumenikus Segélyszervezet a fővárosban

Napi 1000 adag meleg ételt oszt ki öt napon át az Ökumenikus Segélyszervezet a fővárosban

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megrendezi hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztását. Öt napon át, december 18. és 22. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A segélyszervezetet a Magyarországi Evangélikus Egyház is támogatja.

December 18-án, kedden az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei osztották ki az ételadagokat, amibe többek között bekapcsolódott Tompos Kátya színésznő, Wolf Kati énekesnő és Verrasztó Dávid háromszoros Európa-bajnok úszó, valamint az ételosztáshoz támogatóként is csatlakozó E.ON Hungária önkéntesei.

A szeretetvendégség menüje sertéspörkölt, rizs, savanyúság, sütemény, forró tea és kenyér volt.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves, rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni! Az adományvonalra egy hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

Időpontok mindennap: 2018. december 18–22. (kedd–szombat), 11 órától

Helyszíne: Budapest, XXI. kerület (Csepel), Kossuth Lajos u. 138–148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!