Napi ige: Zörgetni

Napi ige: Zörgetni

Share this content.

Szöveg: Bence Győző, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
Advent idején minden nap megjelentetjük a bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján evangélikus lelkészeink által írt Napi ige című sorozat aktuális elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Segíts meg bennünket, Urunk, Istenünk, mert rád támaszkodunk." (2Krón 14,10b)

Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik." (Mt 7,8)

Kiskapu zárva, csengő sehol, a kutya is csak lustán heverészik az árnyékban, még ahhoz sincs kedve, hogy vakkantson egyet-kettőt. Zörgetek a kiskapun, hangosan köszöngetek, de semmi válasz, pedig tudom, hogy otthon vannak, mert az ablak nyitva van, és hallom, hogy szól a rádió. Biztos többekkel törtét már ilyen vagy ehhez hasonló szituáció. Zörgettek és nem nyertek bebocsájtást.

De az is előfordult már sokunkkal, hogy kerestünk valamit, és nem lett meg. Tavaly a hittantáborban egy erdei játék közben elvesztettem a telefonomat, és hiába kerestük a gyerekekkel, nem találtuk meg, pedig még jutalmat is ígértem a megtalálónak. Az pedig egészen biztosan megtörtént mindenkivel, hogy segítséget kért, de nem kapott, és magára maradt egy ügyben.

Jézus viszont, amikor az imádságról beszél, azzal bátorít minket, hogy kérjünk, keressünk és zörgessünk, és számíthatunk a pozitív válaszra. De hisz olyan sok imádságunk nem teljesült, amikor azt éreztük, zárva maradt egy ajtó, hogy nem találtuk meg, amit kerestünk, és nem kaptuk meg, amit kértünk. Talán azért, mert nem azt kértük, amire valójában szükségünk volt. Az Úr viszont tudja, mire van szükségünk, és aki kéri a Szentlelket, az megkapja, aki keresi Isten országát, megtalálja, és aki zörget, hogy bebocsájtást nyerjen az Úr kegyelme által, annak megnyílik a menyország kapuja. Mert az Úr azt adja, ami üdvös számunkra. Ámen.
*
Mennyei Atyám, Te ismered az életemet, és tudod, hogy valójában mire van szükségem. Kérlek, Istenem, add, hogy megismerjem és elfogadjam akaratodat, és megértsem azt, ha valamely kérésem nem teljesülhet! Ámen.

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.
A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu
Amennyiben szeretné, követni tudja a Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára címmel a bibliaolvasó Útmutató 2020-as igéi alapján a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült sorozat könyv formájában is elérhető és a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!