Ne aggodalmaskodjál!

Ne aggodalmaskodjál!

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Az ősz beköszöntével bizonytalanságok közepette telnek napjaink, így hát a napi imáink, a Biblia és az Evangélikus Élet olvasása mellett olykor érdemes a címül választott, „Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel!” kezdetű énekünket (EÉ 586,1) is dúdolgatni. Természetesen minden fontos és felelősségteljes óvintézkedést betartva, de továbbra is fontos lenne egymásra figyelnünk, kapcsolatainkat erősíteni gyülekezeteken belül és kívül, Istennel és embertársainkkal. Ebben a közösségépítésben, kapaszkodókeresésben szeretnénk mostani lapszámunkkal is segítséget nyújtani.

Egyházvezetőink lapzártánkig megérkezett iránymutatásai mellett hírekkel és színes olvasnivalóval gazdagítottuk magazinunk tartalmát. Olyan helyekre is elkalauzoljuk az olvasót, ahova ezután mindenképpen kedve támad ellátogatni, így például a Somogy megyei Niklára vagy a Budapest III. kerületében található evangélikus templomba.

A templomok és a harangok az utóbbi években nem mindig örömteli kontextusban kerültek be a napi hírekbe – gondolok itt a templomrombolásokra, -robbantásokra, -átalakításokra –, most azonban három fiatalember különleges hobbijának köszönhetően az interneten rátalálhatunk azokra a felvételekre, amelyek több mint háromszáz magyarországi harang hangját rögzítik. Az ifjú harangkutatók közül Komáromi Dániel és Szládik Marcell számolt be lapunknak a szenvedélyéről, amelynek köszönhetően a hitben is erősödtek.

Következő lapszámunk a teremtés hetére jelenik meg, ezért már most szerettük volna felhívni a figyelmet erre az ökumenikus kezdeményezésre. Az idei programról hasznos és érdekes tudnivalókat kapunk egyházunk Ararát teremtésvédelmi munkacsoportjának munkatársaitól. Amit kaptunk a Teremtőtől, azt művelnünk és őriznünk is kell – hangsúlyozzák a velük készült interjúban.

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!