Ne csak szurkolj, segíts! – Jótékonysági szurkolói pontot nyit az Ökumenikus Segélyszervezet a 31. WizzAir Félmaratonon

Ne csak szurkolj, segíts! – Jótékonysági szurkolói pontot nyit az Ökumenikus Segélyszervezet a 31. WizzAir Félmaratonon

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – „Ne csak szurkolj, segíts!” jelmondatával, jótékonysági szurkolói ponttal jelenik meg a 31. WizzAir Félmaratonon az Ökumenikus Segélyszervezet. A sportrendezvényen felállított adományboltban mind a futni, mind pedig a szurkolni érkezők találnak a jótékonysági mezeket, illetve a sportoláshoz vagy a biztatáshoz hasznos eszközöket, melyek megvásárlásával egyúttal adományoznak is.

A szurkolói pont önkéntesei egyúttal a segélyszervezet futóközösségébe és szurkoló csapatába is regisztrálják az érdeklődőket, annak érdekében, hogy a tavasszal elindított közösség versenyről-versenyre több emberrel tudja ráirányítani a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire.

A Segélyszervezet évente 1500 gyermeket segít a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. A célt az adományboltban kapható jótékonysági futómezek, illetve szurkolói eszközök megvásárlása mellett a termékeken is megjelenő 1353-as adományvonal felhívásával lehet támogatni.

Érdekesség, hogy a Segélyszervezet jótékonysági kezdeményezéséhez ezúttal Lengyelországból is sokan csatlakoznak, így új jelentést nyer a „lengyel–magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát”híres mondás. A lengyel külügyminisztérium csapata az 1956-os poznani és budapesti forradalom 60. évfordulójára, valamint a Lengyel–Magyar Szolidaritási Évre emlékezve indul majd a versenyen. 1956 júniusában a poznani munkások tiltakozásai, az őszi politikai enyhülés Lengyelországban, az októberi budapesti népfelkelés napjaiban a két nép fiai különleges szolidaritást és támogatást tanúsítottak egymás iránt. Manapság Lengyelország és Magyarország kapcsolatai virágoznak politikai, gazdasági és kulturális értelemben egyaránt, és összeköti a két népet a futás iránti szenvedély is. A versenyen induló mintegy 30 lengyel futó nevezési díjának felét az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket segítő tevékenységének támogatására ajánlják fel.

Ne csak szurkolj, segíts! A Segélyszervezet mindenkit vár csapatába, aki szívesen köti össze a futást jótékonysággal, illetve egyetért azzal, hogy a jó célokkal nem elég egyetérteni, nem elég szurkolni értük, hanem aktívan tenni is kell azért, hogy megvalósuljanak! A közösséghez futóként és szurkolóként is lehet csatlakozni. Egyrészt online a www.segelyszervezet.hu/necsakszurkolj oldalán, másrészt személyesen a 31. WizzAir Félmaratonon található jótékonysági szurkolópontnál.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!