Ne hagyja elveszni az 1%-okat!

Ne hagyja elveszni az 1%-okat!

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – 2017-ben a NAV készíti el az adófizetők jelentős részének SZJA bevallási tervezetét, amelyet az ügyfél elfogad vagy módosít. Amennyiben a NAV által készített tervezetet az adófizető nem módosítja, és 2017. május 22-ig nem nyújt be 16SZJA jelű bevallást, és addig munkáltatói adómegállapítás sem érkezik az adófizetőre vonatkozóan, akkor a NAV által elkészített tervezet lesz az adófizető hivatalos adóbevallása. Ebben az esetben azonban a csomagból kimarad a közvetlen 1%-os felajánlás. Elmondjuk mit tegyen 1%-ával!

Ha fel szeretné ajánlani adója egy százalékát, továbbra is lehetőség van külön borítékban eljuttatni a NAV-hoz a rendelkező nyilatkozatot május 22-ig! 

Bárki rendelkezhet, aki 2016-ban adóköteles jövedelmet kapott, és erről jövedelemadóbevallás készül, és megfizeti a kiszabott adót.

Ha a magánszemély bevallásban fizetendő adója 0 Ft (például az egyes adókedvezmények miatt), az egyházak részére még ebben az esetben is szükséges rendelkeznie, mivel az egyházak – az 1%-on túli – kiegészítő állami támogatása a rendelkezők száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik.

A rendelkező nyilatkozat a bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz, 2017-ben egészen május 22-ig!

Ne hagyja elveszni az 1%-okat!

Rendelkezzen még ma a Magyarországi Evangélikus Egyház számára!

Technikai szám: 0035

A NAV által bevizsgált és elfogadott szórólapunkat közvetlenül is elküldheti az adóhatóságnak. Töltse le innen: https://egyszazalek2017.evangelikus.hu/download/evang_egysz2016_szorolap.pdf

Az 1%-ról minden tudnivalót itt talál meg: https://egyszazalek2017.evangelikus.hu/

Címkék: 1% - egyszázalék - NAV - rendelkezés - Észak -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!