Ne legyenek közgyűlések! – A Püspöki Tanács útmutatása a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeti elnökségeinek

Ne legyenek közgyűlések! – A Püspöki Tanács útmutatása a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeti elnökségeinek

Share this content.

Szöveg: MEE Püspöki Tanács
Budapest – „A napról napra nehezebbé váló járványügyi helyzetben, határozottan kérjük az egyházközségek elnökségeit, hogy ne hívják össze és ne tartsák meg gyülekezeteik presbiteri és közgyűléseiket. Kérjük továbbá, hogy a folyamatban lévő lelkészválasztásokat és egyéb tisztségviselő választásokat függesszék fel” – írták püspökeink felhívásukban, amelyet így folytattak:

Az Országos Presbitérium március végéig részletes útmutatást fog adni a Magyarországon kihirdetett különleges jogrend és veszélyhelyzet idején javasolt egyházi eljárási rendre.

Köszönjük az eddig is megtapasztalt felelősségteljes pásztori szolgálatot a nehéz időben. 

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” (Fil 4,67)

Erős vár a mi Istenünk!

Budapest/Győr 2020. március 19.

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök

Kondor Péter püspök

Szemerei János püspök

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!