Négy lelkész áldotta meg a gyülekezetet

Négy lelkész áldotta meg a gyülekezetet

Share this content.

Forrás: facebook.com / Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség
Kiskunhalas – A közös reformációi istentiszteletet ebben az évben az evangélikus imaházban tartották 2018. október 31-én. Megtelt az imaházunk református és evangélikus testvérekkel, és a szervezők nagy örömére több katolikus testvér is eljött közénk az alkalomra.

„Felemelő volt együtt énekelni Luther Márton énekét, az »Erős vár a mi Istenünk« kezdetű evangélikus himnusz elő versét, fennállva. Most először alakult egy közös kis zenekar, melynek tagjai több hangszeren együtt játszottak modern énekeket” – írták a Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség Facebook-oldalán.

„Lélekből szóltak az énekek, átjárták a szíveket, lelkeket. Csodás élmény volt együtt zenélni, énekelni. Szabó Tirza Rebeka sziládys diák Luther című versét szavalta el. Koráléneket játszott Kákonyi Ferenc református kántor és Szalay Gábor evangélikus kántor. Az énekek között igehirdetések hangoztak el Édes Árpád refromátus lelkész, Friebert Tibor baptista lelkipásztor és Honti Irén evangélikus lelkész részéről. Az üzenetekben hallhattuk, hogy ma is milyen nagy szükség van megújulásra, arra, hogy valóban igazi, hiteles keresztények legyünk, akik Krisztuson keresztül tájékozódnak, és meg is élik a hitüket. Az istentisztelet végén négy lelkész áldotta meg a gyülekezetet. Köszönjük az evangélikus gyülekezet orgonájára szánt adományt a testvéreknek! Áldás, békesség! Erős vár a mi Istenünk! Áldjon meg bennünket az Úristen!”

Fényképalbum.

Címkék: kiskunhalas - reformáció -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!