„Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva”

„Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva”

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – Dr. Harmati Béla nyugalmazott evangélikus püspök hirdette Isten igéjét 2016. május 8-án, 11 órakor a Deák téren. A 80. születésnapjára emlékező püspök úgy tartja, ez volt az utolsó prédikációja a templomban, a Deák téri gyülekezet tagjai azonban remélik, hogy búcsúja nem a végső a szószéküktől.

Harmati Béla püspök ezer szállal kötődik a Deák téri evangélikus templomhoz. Három dolog, ami kiemelésre méltó: lelkésszé avatása ebben az Isten házában történt, majd 1976-ban a gyülekezet megválasztott lelkésze lett, 1987-ben pedig itt avatták fel püspökké.

A püspök Máté evangéliuma tizedik fejezetét választotta prédikációja alapigéjéül és életének neves, sokszor küzdelmes, de áldásokkal is teli eseményeit sorolta fel annak bizonyságaképpen, hogy Isten mindig vele volt, vele van és remélhetőleg vele is lesz. (Prédikációja cikkünk mellékleteként meghallgatható.)

A püspököt a prédikáció után a gyülekezet részéről Sólyom Jenő felügyelő köszöntötte.

Az alkalmon, amelyen Cselovszky Ferenc és Smidéliusz Gábor lelkészek is segédkeztek a liturgiában, a Lutheránia énekkar előadásában csendült fel Johann Sebastian Bach 147. kantátája is.

Az istentisztelet úrvacsoravétellel zárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!