Nem előétel, hanem desszert! – A szexualitásról szólt a Szólj be a papnak! legutóbbi alkalma

Nem előétel, hanem desszert! – A szexualitásról szólt a Szólj be a papnak! legutóbbi alkalma

Share this content.

Forrás: hiros.hu, szöveg: Zsolczainé Vitális Judit
Kecskemét – A desszerthez, mint az étkezés megkoronázásához hasonlították a szexualitást a Szólj be a papnak! március 24-i kecskeméti alkalmának résztvevői, az ugyanis jóval több a nemi vágy puszta megélésénél, kielégítésénél. A Szentírás szerint a szexualitást Isten a házasság biztonságos keretei közé tervezte, és egymás minél teljesebb megismerésének lehetőségét adta általa az embereknek.

Intim témáról beszélgettek – a koronavírus-járvány miatt természetesen a kellő távolság megtartásával – a meghívott vendégek a Szólj be a papnak! kezdeményezés legutóbbi kecskeméti alkalmán, melyet a Bónum Televízió közvetítésén, illetve az interneten keresztül követhetett a közönség. Ahogyan az egy hónappal korábbi program végén a résztvevők részéről igényként felmerült, március 24-én ezúttal a szexualitás állt az est középpontjában.

Hulej Enikő evangélikus lelkész, Richter Mátyás katolikus káplán, Róna Tamás rabbi, Mike Sámuel baptista és Szerdi Szilárd pünkösdi lelkipásztorok a református gyülekezeti központban fejtették ki gondolataikat, ismertették egyházaik álláspontját a felmerülő kérdésekben. Az előzetesen beküldött, illetve a közvetítés során érkező felvetéseket Molnár H. Boglárka, a Kecskeméti Televízió szerkesztő-riportere tolmácsolta számukra.

A kérdezők nem kerülgették, mi is érdekli őket valójában, hanem rögtön a „mély vízbe dobták” a lelkészeket. Így olyan kérdésekkel kezdődött az est, amelyek várhatóan előbb vagy utóbb mindenképpen terítékre kerültek volna, és amelyek valamiképpen azt feszegették, hogy bűn-e a házasság előtti nemi élet. És noha a nézők vélhetően egyértelmű igent vagy nemet szerettek volna hallani, a válaszadók minden esetben messzebbről indítottak.

A teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!