Nem osztályoznak a soltvadkerti általános iskolában

Nem osztályoznak a soltvadkerti általános iskolában

Share this content.

Forrás: vira.hu, szöveg: Filus Tibor
Soltvadkert – Miközben a gyermekek vakációzhattak, addig a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézményben több tekintetben is zajlott az élet. A nyár folyamán felújítási munkálatok folytak az épületen, és szakmai vonalon is több újítás várja a tanévkezdéskor a diákokat és pedagógusokat.

Az intézmény igazgatója, Udvarhelyi Attila elmondta, hogy a tervek szerint a legújabb épületrészben, az úgynevezett B épület emeleti részén két tantermet alakítanak ki, és egy új könyvtár is helyet kap. A jelenlegi könyvtárhelyiség a továbbiakban díszteremként fog funkcionálni. Itt is lesz egy kis átalakítás, melynek során a színpadot korszerűsítik, valamint modern fény- és hangtechnikával fogják ellátni a termet. Mindezek mellett a nyár folyamán klímaberendezéseket szereltek fel az épületre, melynek első ütemében az emeleti helyiségek kaptak ilyen berendezéseket. A C épületrészben a melegburkolat cseréjére és néhány kisebb helyiségben átalakításokra került sor. Ami még kicsit elhúzódik, az a két tanterem és az új könyvtár kialakítása, melyek esetében a munkálatok az építési engedélyek kiadásának késlekedése miatt csúsznak, így az átadásra várhatóan október végén kerülhet sor.

További változás lesz az új tanévben, hogy a készségtantárgyak – testnevelés, rajz, technika – tekintetében nem fognak érdemjeggyel osztályozni, hanem szöveges értékeléssel fogják minősíteni a gyermekeket.

Egy másik jelentős változtatás, hogy a természettudományi tantárgyakat – földrajz, biológia, kémia, fizika – tömbösítve fogják tanítani a 7. és 8. évfolyamban. Ez azt jelenti, hogy a 7. osztály első évfolyamán csak földrajzot és biológiát fognak tanulni, a második félévben fogják tanulni a fizikát és a kémiát, majd a 8. osztályban folytatják a fizikával és a biológiával, a második félévben pedig a földrajzzal, valamint a kémiával fejezik be a tanulmányokat. Korábban ezen tantárgyak kevés heti óraszáma miatt a tananyagot csekély tartalmi résszel lehetett megtölteni, az új rendszerrel viszont heti három órában talán hatékonyabb lehet az oktatás, a tudás átadása.

Örömmel számolt be arról is, hogy sikeresen pályáztak az ének-zene oktatás megújítására, aminek köszönhetően a második félévtől fogják bevezetni az új módszertanokat. A pályázat révén már 12 millió forint értékben vettek olyan zenei eszközöket, amelyek ezt a módszert fogják segíteni.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!