Nem tradicionális evangélikusok 3.: Nagy Zoltán – VIDEÓ!

Nem tradicionális evangélikusok 3.: Nagy Zoltán – VIDEÓ!

Share this content.

Riporter: Győri János Sámuel, videó: Győri András Timótheus
A II. világháború utáni kommunista diktatúra alatt hazánkban nemzedékek nőttek fel hit és vallásos erkölcsi nevelés nélkül. A rendszerváltás után az ateista ideológia egyeduralmától szabadulva, voltak akik csak divatból keresztelkedtek meg. Ám sokakat belső lelki igény hajtott a hit, Isten és keresztyén közösségek felé. Sorozatunkban ez utóbbiak vallanak arról, miért éppen az evangélikusok közösségét választották.
Nagy Zoltánt evangélikusnak keresztelték, de nem tartotta vallását. Később Jehova Tanúja lett, ahonnan kirakták az alkohol miatt. Kislánya keresztelője kapcsán került kapcsolatba a pesterzsébeti evangélikusokkal. A gyülekezet Józsué férfiköre segíti a hitben való növekedésben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!