Nem tradicionális evangélikusok 5.: Bátori István

Nem tradicionális evangélikusok 5.: Bátori István

Share this content.

Riporter: Győri János Sámuel, videó: Győri András Timótheus
A II. világháború utáni kommunista diktatúra alatt hazánkban nemzedékek nőttek fel hit és vallásos erkölcsi nevelés nélkül. A rendszerváltás után az ateista ideológia egyeduralmától szabadulva, voltak akik csak divatból keresztelkedtek meg. Ám sokakat belső lelki igény hajtott a hit, Isten és a keresztyén közösségek felé. Sorozatunkban ez utóbbiak vallanak arról, miért éppen az evangélikusok közösségét választották.

Bátori István egy balesetben elvesztette lábait. Egy akadálymentes evangélikus templomot keresett, hogy vigasztalást leljen egy szentesti istentiszteleten. Ezen a pesterzsébeti karácsonyon rátalált evangélikus testvéreire, új szolgálatára, és rendeződött kapcsolata gyermekeivel is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!