Nem evangélikus lelkész lopta el a gyerekek ajándékait – Mikor beszéljünk evangélikusokról és mikor ne?

Nem evangélikus lelkész lopta el a gyerekek ajándékait – Mikor beszéljünk evangélikusokról és mikor ne?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
A legtöbb hazai médiafelületen megjelent és pillanatok alatt el is terjedt a múlt héten (mno.hu, 444.hu, 24.hu), hogy egy vajdasági evangélikus lelkész lopta el több száz rászoruló gyerekek karácsonyi ajándékát. A hamis információ hamar bejárta az internetet, az azonban az eset mellett szintén szomorú, hogy a helyreigazításnak már korántsem volt ekkora visszhangja. Pedig hamar kiderült, hogy ugyan valóban lelkész volt az illető gazember, csak éppen egy szabadkeresztény szekta vezetője és nem az evangélikus egyházé.

„Egy evangélikus lelkész ellopta a zombori gyerekek karácsonyi ajándékait” – harsogta a múlt héten jó pár sajtóorgánum, mint kiderült, igaztalanul. A cikkek egy szerb lapra hivatkozva arról számoltak be, hogy a német ajándék-szállítmányt a tettes ellopta, majd a dobozokat és a csomagolópapírt a Bácskai-Nagy-csatorna partján levő illegális szeméttelepre vitte.

A lopásra úgy derült fény, hogy valaki megtalálta az eldobált csomagolópapírokat. Az üres ajándékcsomagok között pedig több üdvözlőlap is volt, amelyeken az ajándékot küldő gyermekek német nyelven kívántak boldog karácsonyt és új évet szerbiai kortársaiknak.

A nyomozás során hamar eljutottak egy helyi lelki vezetőhöz, akinél házkutatást tartottak, ahol a humanitárius csomagok egy része elő is került. A többit a lelkész már eladta, de a templomba is jutott belőlük, mert el sem fért a házában a rengeteg ajándék. A lelkészt 48 órás vizsgálati fogság alá helyezték.

Az újságíró kollégák azonban meg sem keresték a rossz hírbe hozott egyházat, hogy reagálást kérjenek vagy az ügyre rákérdezzenek. Csupán egy félinfromációt közöltek, pedig ha megtették volna, megkapták volna a hivatalos cáfolatot: Az evangélikus egyháznak semmi köze a zombori ajándéklopáshoz.

Tovább a KötőSzó blogra.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!