Nem tartok kevesebbnek valakit azért, mert hisz Istenben

Nem tartok kevesebbnek valakit azért, mert hisz Istenben

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
„Szüleim azt mondták, hogy ha felnövök, akkor megadják nekem azt a szabadságot, hogy eldönthessem, miben hiszek” – meséli Gábor. Vallássérültekkel foglalkozó cikksorozatunkban olyan emberekkel beszélgettünk, akik neveltetésüktől és környezetüktől függetlenül úgy döntöttek, hogy mind Istentől, mind a vallástól, mind az egyháztól elhatárolódnak. Az a kérdés is előkerül, hogy egy egyházi iskolába járó diák miért nem találja meg a helyét a keresztény közösségben, egyházunkban. Az elhatárolódás okáról és a valláshoz való lehetséges visszatérésről szóló cikkünkben a téma érzékenysége miatt megszólalóink álnéven szerepelnek.

A húszas évei végét taposó fiatalember, Gábor rendezett családi háttérrel, felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Szeret társaságban lenni, jókat beszélgetni, témától függetlenül határozott véleménye van a világban történő dolgokról. A vallásossággal kapcsolatban azonban még neki is kellett pár perc, hogy átgondolja, számára mit is jelent Isten – ha jelent egyáltalán valamit.

Keresztény iskola = keresztény élet?

„Az én kapcsolatom a vallásossággal nem a neveltetésemből ered. Nálam az iskola volt az, ami a vallásos környezetet biztosította – kezdi történetét Gábor. – Bár a családtagjaim hisznek Istenben, templomba vagy istentiszteletekre sose jártunk. Nem szoktunk imádkozni étkezés előtt, esténként sem olvastak nekem gyerekkoromban mesékké átírt bibliai történeteket. Ezek a dolgok nem ragadtak rám, a szüleim pedig azt mondták, hogy ha felnövök, akkor megadják nekem azt a szabadságot, hogy eldönthessem, miben hiszek.”

A továbbiak itt olvashatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!