A német AfD szerint a német keresztény egyházak csak érdekből segítik a menekülteket

A német AfD szerint a német keresztény egyházak csak érdekből segítik a menekülteket

Share this content.

Forrás: MTI
Berlin – A nagy német keresztény egyházak csak érdekből segítik a menekülteket – mondta a legnagyobb parlamenten kívüli német párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik társelnöke egy vasárnapi interjúban.

Frauke Petry a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kifogásolta, hogy pártját nem hívták meg a német katolikusok hagyományos találkozójára (Katholikentag), amelyet az idén rendeztek meg századik alkalommal. Az AfD mellőzése a vasárnap véget ért ötnapos lipcsei rendezvényen nem volt keresztényi magatartás - mondta.

Hozzátette, hogy nemcsak a katolikus, hanem más nagy keresztény felekezetek részéről is hallani olyan kijelentéseket, hogy keresztény ember nem szavazhat az AfD-re. Hangsúlyozta, hogy soha korábban nem tapasztalt ilyen kirekesztést. Megjegyezte, hogy a németországi protestáns egyház „nagyon egyértelműen baloldali-zöld” irányultságú.

Kifejtette, hogy a katolikus és a protestáns egyházi segélyszervezetek (Deutscher Caritasverband, Diakonie Deutschland) az AfD megítélése szerint önös érdekeket követve vesznek részt a menekültek közpénzből finanszírozott ellátásában, és e tevékenységük a „bűnbocsánati cédulák árusításának egyfajta modern formája”.

A nagy keresztény egyházak hozzájárulnak annak a látszatnak a fenntartásához, hogy a „Németországba érkező migránsok könnyen boldogulhatnak”, holott az ilyen egyházi törekvéseknek „semmi köze a felebaráti szeretethez” - jelentette ki. 

Az egyházaknak messzebbre kellene tekinteniük, mint a „nyitott kapuk Merkel-féle politikája, amely nyilvánvalóan megbukott” - mondta az AfD társelnöke.

A többi között megerősítette a párt azon álláspontját, hogy az iszlám nem tartozik Németországhoz. Hangsúlyozta, hogy a Koránban (az iszlám vallás szent könyve) és a saríában (iszlám jog) „gyökerezik az erőszak és a radikalizmus”, amelyektől az iszlámnak el kell távolodnia egy belülről induló reform révén.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!