A Német Evangéliumi Aliansz imahetét stafétaátadás követi

A Német Evangéliumi Aliansz imahetét stafétaátadás követi

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Bad Blankenburg – A Német Evangéliumi Aliansz kreatív ötlettel állt elő a 2021 januárjára meghirdetett imahéttel kapcsolatosan. Újdonság, hogy a kezdeményezést a Németországi Keresztény Egyházak Munkaközösségével (ACK) együtt 14 napra bővítik. Az első héten, január 10-17-ig a közös imádságokért tartalmilag az Evangéliumi Aliansz, a második héten, január 18-24-ig pedig az ACK felel, a két hét közepén a stafétabotot ünnepélyesen a Berlini Dómban adják át.

2021-ben az Aliansz imahét mottója „A Biblia, az élet elixírje”. A tartalmi ötleteken túl sok korona-konform megoldás is született. Nem lehet a résztvevőket az imádságról lebeszélni, még akkor sem, ha egyszerre nem lehetnek egy helyen a megszokott létszámban, helyette decentralizált formák lesznek.
Az Evangéliumi Aliansz, mely több mint egymillió keresztény tagot számlál, 1846-ban Londonban alakult felekezetek közötti mozgalomként.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!