Német nyelvi prezentációs verseny volt a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban

Német nyelvi prezentációs verseny volt a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban

Share this content.

Szöveg: Monostori Ágnes, fotó: deakteri.hu
Budapest – Az idén április 7-én rendezték meg az evangélikus középiskolák közötti német nyelvi prezentációs verseny országos döntőjét, a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban. A versenyre az ország kilenc evangélikus gimnáziumából neveztek be 25 diákot.

A tanulók három nyelvi szinten (B1, B2 és C1) adhattak számot nyelvtudásukról. Az öt perces előadások palettája igen széles és színes volt; a hallgatóság számára a döntő napja valóságos utazás. A versenyzők előadásai nyomán járhattunk Kubában, a valamikori NDK-ban, Japánban, a gyönyörű Békésszentandráson, de betekinthettünk egy úszó, egy asztaliteniszező mindennapjaiba, a cserkészek izgalmas világába, vagy éppen a Merzedes-birodalomba. Ez a verseny attól szép és színes, hogy mindenki a szívéhez legközelebb álló témából tarthat diákkal és videókkal tarkított előadást. A komoly szakmai, magyar és német ajkú tagokból álló zsűri is kiemelte a verseny sokszínűségét, a gyerekek minőségi német nyelvi tudását. Jó volt együtt lenni, beszélgetni az ország számos evangélikus iskolájából érkezett diákkal és tanáraikkal, és öröm volt hallgatni a színvonalas nyelvórai munkák eredményét. Köszönet illeti az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézetet azért, hogy idén is megrendezhettük ezt a versenyt, és hogy minden „dobogós” diák értékes nyereménnyel térhetett haza. A helyezések:

B1 kategória:

1. Kovács Adél (Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest)

2. Zoltai András (Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium, Miskolc)

B2 kategória:

1. Pesszer Alexandra (Deák Téri Evangélikus Gimnázium, Budapest)

2. Kálmán Klaudia (Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Győr)

3. Györgydeák Mónika (Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Szarvas) és Ligai Andrea (Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium, Miskolc)

C1 kategória:

1. Horváth Petra és Reményi Orsolya (Deák Téri Evangélikus Gimnázium, Budapest)

2. Kacsmarik Zoltán (Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Sopron)

3. Maximilian von Fuchs (Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Sopron)

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!