Folytatódnak a Német Ökumenikus Kirchentag előkészületei

Folytatódnak a Német Ökumenikus Kirchentag előkészületei

Share this content.

Forrás: oikoumene.org, oekt.de, fordítás: Balicza Klára
Frankfurt – A Német Ökumenikus Kirchentag előkészítői megerősítették, hogy a koronavírus-járvány ellenére folytatják a rendezvény előkészületeit, természetesen figyelembe véve az előírásokat és a résztvevők biztonságát. Úgy látják, hogy a mostani krízishelyzetben kiemelten fontos lehetőséget biztosítani a társadalmi összetartozást erősítő találkozásokra és beszélgetésekre.

A korlátozások miatt az eredetileg 100 ezer fősre tervezett esemény kisebb létszámmal, max. 30 ezer látogatóval valósulhat meg, de természetesen lesz lehetőség virtuálisan is csatlakozni a programokhoz. Az istentiszteleteket, a Kirchentag első estéjén megszokott „Találkozások estéjét”, a fő tematikus előadásokat, a színpadi rendezvényeket is megtartják, továbbra is több mint 1000 programponttal számolnak. A közös éneklés és zenélés feltételei egyelőre kevésbé adottak, de folyamatosan figyelemmel kísérik a hatóságok által kiadott útmutatást, keresve az optimális lehetőségeket.

A Német Ökumenikus Kirchentag 2021. május 12-16. között lesz Frankfurtban, mottója „Nézzétek meg!” (Mk 6,38).

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!